Menu

Škorica čínska

Cinnamomum aromaticum NEWS, Cinnamomum cassiae BLUME

Čeľaď: Vavrínovité (Lauraceae)

Stálezelený stromček dnes hlavne pestovaný vo Vietname a Indonézii.

DROGA
Škorica kôra čínska. Kôra škoricovníka sa žne okolo 6 rokov a je ďaleko hrubšia ako ceylonská.
Súčasná legislatíva používa iba názov škorice, bez označenia druhu. Pokiaľ nie je uvedené inak, jedná sa takmer vždy o lacnejšiu škoricu čínsku.

ČAJ
Nálev má svetlo hnedú farbu a korenistú vôňu a chuť.

OBSAHOVÉ LÁTKY
Silica, aldehyd, kumarín

POUŽITIE
Najmä v mletom stave ako korenie, vcelku potom do horúcich nápojov. Ako liečivo sa takmer neužíva.

MOŽNÉ RIZIKÁ UŽÍVANIA
V poslednom čase sa rozvírila otázka zdravotne rizikového kumarínu, takže sa uvažuje o maximálnej hodnote obsahu čínskej škorice v hotových výrobkoch. Bohužiaľ chuťové zvyklosti dávajú prednosť výraznej škorici čínskej oproti jemnejšej a drahšej škoricu ceylonskej.

13 položiek

Viac informácií o bylinkách, ich vlastnostiach, účinkoch a použití sa dozviete v knihách pána Valdemara Grešíka.
Kniha LIEČIVÉ RASTLINY časť 1. Čechy a Morava
Kniha LIEČIVÉ RASTLINY časť 2. Európa

Otázka

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Kontrolný kód

i
Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Táto stránka je chránená programom reCAPTCHA a spoločnosťou Google. Platia Pravidlá ochrany osobných údajov a Zmluvné podmienky.

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Produkt bol vložený do košíku
Pokračovať v nákupe Nákupný košík